Besök,blåbärspaj och vaccination.

Idag har "grannen" från S-torp varit här och fikat och barnen har lekt. Det var jätte trevligt det var ett tag sedan. Vi får snart göra om det. Såg att någon av grabbarna hade tagit fram hinken med de sista blåbären ur frysen och ställt i kylen så det blev blåbärs paj till fika idag. Mums va gott det var.  Det var väl sista smaken av sommaren för det här året kan man säga. För nu tror jag att hösten har kommit för att stanna. Tyvärr. I morses var det-1,8 grader här (jag vet att det finns platser som hade ännu kallare) Vilket var fullt tillräckligt för att jag skulle börja längta till våren. Kanske lite väl tidigt att börja längta efter sol och värme när motsatsen precis har visat sig men jag vill inte ha höst och vinter. Men men det är väl bara att gilla läget kan jag tro :-(

I dag har Klara och Aldur blivit vaccinerade. Dom var sååå duktiga båda två. Klara hade bäddat ner sig i halmen och låg snällt kvar när vet. J gjorde henne sällskap i den lilla "hyddan" (byggd av lastpallar och en presenning) och stack in sprutan bakom örat.  Aldur märkte knappt något heller kanske för att han var så fokucerad på äpplet som vet grabbade tag i på vägen till hagen  som "Aldisen" fick efter sticket. Bättre än plåster kan jag lova att han tyckte;-)

Nu skall jag snart äta lite mat som blev över sedan igår. Man kan ju inte bara leva på blåbärs paj;-) Å jag som har gått upp tre kilo sedan jag träffade min älskling får nog tänka på vad jag stoppar i mig.  Vi får sluta äta så gott och onyttigt när vi ses;-)  Vet att det inte gör så mycket med tre kilo. Men efter som jag alltid har kunnat frossa i godis och onyttigheter utan att gå upp i vikt (fast jag har velat) så kan det nog lätt bli lite för många kilon lite för fort. Ja ja vi får väl se.

Saknar min J idag. Var ju så mysigt att få sova nära i natt. Men men det är ju snart helg igen.

Jag jobbar sista dagen för veckan imorgon. Känns inte fel alls kan jag säga. Har tagit semester på fredag för dagiset är stängt. Å nästa fredag jobbar jag bara 45 min för sedan ska jag till ögon och göra en ny synfälts undersökning. Två korta arbets veckor i rad. Yiiippppiii!!!!!!!

Nu ska Aldur få kalk o minneraler så nu lägger jag ner skrivandet för idag.
Kram / Smithi     


En vägg mindere. Eller åtminstonde en halv mindre.

Just nu sitter jag och väntar på att Anton skall komma hem från skolan. Men jag har inte bara suttit på och glott idag. Nej, för sedan Amors pilar träffade mig så har jag fått massor av energi. Herre gud va det är bra med lite "lööv" i livet. Igår fick jag hjälp av min älskling att riva en halv-vägg i grovköket tog väl ca tre timmar att riva den där halva lilla väggen. Dom som sett den trodde nog att det skulle ta max 30 min;-) Men icke. Å det beror på att man runt 1940- 1950 sådär hade en viss förkärlek till enormt långa grova spikar och tjocka spontade bräder vilket gör att det tar evigheter att riva "byggen" från den tiden. Nå väl nu är den nere ialla fall men det får inte jag ta åt mig äran  av för det var mäst J som rev. Men idag har jag varit duktig. Det började med att jag började skura golvet i grovköket. Istort sett direkt efter jag kom innanför dörren. Hann inte ens ta av mig skorna;-) Sedan bakade jag hastbullar som avnjöts med en kopp kaffe tillsammans med hyresvärden.Sedan var det dax för middagshö till Aldur och borstat av han, mockat hagen, och efter det var jag så duktig och plockade bort alla brädor och massonitskivebitar från den nu rivna väggen som vi slängde i en hög utanför dörren igår. Nu har jag burit ner dom till brädhögen nere vid lösdriften.   

Det är inte bara idag som jag har fått en hel del gjort utan det har hänt en hel del efter jobbet de närmaste veckorna vilket känns sååå skönt. Min energi har återvänt efter att verkligen ha lyst med sin frånvaro det senaste året.  Härligt härligt. Nej nu är det nog dax för lite fler sysslor här hemma.

Kram / Smithi    


Det man inte sett har inte hänt. Eller?

Blir så sur på folk som inte kan fatta att saker och ting kanske inte är som de tror. Även om de blir "överbevisade" så är det som dem har bestämt sig för att det ska vara. Har råkat ut för detta i dagarna kan man säga. Trots att det visade sig att jag inte gjorde något fel så är de inte nöjda. Det värsta var nog att se minen i deras ansikten när de frågade mig hur det hade gått när (låt oss kalla det ) "experttisen" (ej negativt menat men vill inte lämna ut mer info)var ute och kollade mig. när jag svarade att det gått bra och att X tyckte jag gjorde det bra stod de där med ett fånigt förvånat uttryck i ansiktet. Min första tanke då var : De hade verkligen förväntat sig att jag skulle få massor av  kritik och saker jag skulle tänka på. Jag visste innan att det skulle gå bra för jag gör det jag ska och jag gör det SOM jag ska. At också få höra att man INTE gör saker som man faktiskt har gjort är inte heller kul att höra. Detta har gnagt i mig i flera veckor och jag har funderat mycket över det. Den enda förklaringen jag har till att dett har sagts att jag inte gjort vissa saker som jag ska göra och har gjort är att de inte har sett mig göra det och då tror de heller inte att det har blivit gjort. Jag kallar det struts syndromet. Det som inte syns finns inte. I detta fallet blir det ju det man inte sett har inte hänt.
Tack för mig!
Kram/Smithi


På tiden att uppdatera lite.

Här var det ett tag sedan jag skrev nu. Nästan en månad sedan. Så det har nog hänt en hel del sedan dess. Det största är nog ändå att Aldur kom hem hit igår. Så skönt att kunna ta hand om han själv utan att behöva jaga skjuts innan. Han har fått en liten sjukhage med trästaket och en liten lösdrift att gå in i om han vill. Var ute och pysslade om han innan och efter det plockade jag in leksaker och redskap i jordkällaren inför vintern.

Förra helgen var det stora ved helgen. Jag och J kapade och klöv min ved och floade in den i ve´bon. Tyvärr är det ju sent att göra veden och än värre att floa in den när den inte har fått torka. Men som man brukar säga: Bättre sent än aldrig. J stackaren jobbade själv hela lördagen eftersom jag var på öland på hundutställning. Så jag hade lite dåligt samvete att jag inte var hemma och hjälpte han. Hur som helst när det sista var kapat och klyvt bestämde vi i alla fall att vi skulle fira med Smörgåstårta helgen efter (denna helgen altså) Så i fredags gjorde jag en smörgåstårta och J gjorde en. J som jobbade kväll hela förra veckan satte igång så där kl halv tolv ,tolv på natten så den var väl klar runt två tiden;-) Men goda blev de båda två så igår åt vi smörgåstårtor med M och M.
Och gissa vad det blev till frukost idag;-)

Nej nu blir det inte mer skrivet idag för snart måste jag ut och lägga om Aldurs ben.

Kram Smithi 

RSS 2.0