Så klämtar då bröllopsklockorna för vår blivande drotning och hennes Daniel.

Grattis får man väl säga till vår kronprinsessa Victoria och hennes nu blivand man Daniel ,som äntligen får gifta sig. Och framför allt får skaffa familj. (vilket jag tycker är större än att gifta sig) Grattis och lycka till  önskar jag.

Innan jag loggade in här gick jag för att lägga i i pannan. Ja då ser jag att slarv maja har varit här igen. Å slarv majan det är jag det. När jag kom ut i grovköket (pannrumet ligger där) då står ytterdörren på glänt och släpper ut den värme som finns. Typiskt mig. 

S ringde precis när jag satte mig här för att skriva så det blev ett litet avbrott här (men det märker ju inte ni;) ) S fick mig i alla fall att gå med i face book. Så nu har man ännu en sida att kolla när man sätter sig vid datorn. 

Gud vilken trotsig fyraåring jag har:S Just nu är han jätte arg för att Anton ville titta på TV. Det ville inte Albin han ville hellre se ET som han precis har sett.  men nu lugnade han sig visst. nej nu ska jag kolla face book igen och se om jag kan få ihop något om mig själv i min profil.

Kram Smithi 


Mina vårdkontakter.

Idag har jag testat något nytt :) Jag har "gått med" i mina vårdkontakter. Det är en tjänst som vissa landsting har infört. Här kan man kontakta sin läkare för att förnya recept eller om man tex vill att  dom skall kontakta en av någon anledning. Har ju precis signat in så jag vet inte så mycket om det än men hoppas det fungerar bra. Jag skickade ialla fall iväg ett mail till min kurator på syncentralen där jag bad att hon skall kontakta mig. Det får inte vara några akuta ärenden eftersom de har fem dagar på sig att kontakta den som sökt dom. 

Annars har jag inte hunnit med så mycket mer än kom hem ca 15.45 å då tog jag in posten sedan tänkte jag gå på toa eftersom jag var j-vligt pissi nödig men då sa anton att det inte fanns något vatten. Ner i ladugården å sätta igång vattenpumpen upp igen nä ännu lite nödigare. På med kranen och ....va fan nu då ??? fortfarande inget vatten. inte ens ett litet pysande i kranen. Va fan är vattnet?? har det blivit något fel efter att dom hra grejat med elen  eller??? Försökte få tag på M men inget svar. dDå kom P ut från svinhuset så jag dök på han. Det visade sig att pumpen hade varit avstängd sä pass länge så det tog en stund för vattnet att fyllas på. Så när Anton kollade på nytt kom det äntligen igång. så då äntligen kunde man uträtta sina behov. har också tänt i pannan å dit måste jag nog gå och peta in några pinnar nu. Snart tillbaka..... Så där det var på tiden att jag gick å la på det var bara lite glöd å det är ingen direkt värme här inne idag lite över 14 grader bara:S.

Att ha en gris i huset är inte alltid lätt.  Man bör tex kommaihåg att inte  ställa kassar med mat eller annat ätbart på golvet. Detta glömde jag idag så medans jag var i pannrumet passade det där lilla "vildsvinet" på att sno en påse med klementiner. När jag kom ut i köket hörde jag ett misstänkt smaskande  och praslande från storarummet å det doftade ljuvligt av clementin.  Hon hade väl hunnit smälla i sig en men sedan hade hon ju mosat sönder några med Typiskt! Men så går det när man inte har huvudet med sig;) Nej nu ska jag göra lite nytta å se om strömen har blivit stabilare sedan elektrikern var här och la om det . Jag tänkte starta en maskin tvätt å sedan köra torktumlaren samtidigt som jag startar maskin nummer två med tvätt. Friskt vågat helften vunnet eller vad är det man säger. Håll tummarna för att det går vägen;) 
Kram Smithi. 

Disco

Oj oj oj vad kul vi hade igår:) Anton hade disco här hemma. Hela klassen var bjuden samt grannarna. Det var några som inte kunde komma men det var fullt hus ialla fall;) Ljudnivån låg nog på ca 300 db ;)
Det började kl 18.30 och höllpå till 21.00 å det var fullt ös hela tiden. Alla kom nästan samtidigt ,dom bokstavligen vällde in. Sedan ville ju alla titta på djuren.  Oj oj oj vilket liv det blev när dom kollade på ormarna och ödlan:) Tur för ormarna att dom redan är döva;) Sedan var det råttornas tur att bli beskådade.  

På menyn stod det varmkorv med bröd, bål samt chips,popcorn ostbågar och godis. Jag kokade 40 korvar det trodde ju jag skulle gå åt men icke det fanns ju godis. Ett tag var jag allvarligt oroad att det bara skulle gå åt en korv så jag tog en me. men som alla vet så blir man ju lite hungrig på småtimmarna när man är på fest så vid 20.30 tiden började de rada upp sig för att få en korv;)  Så då var det 18 korvar mindre i grytan. Fortfarande en massa korv över men då kom E (grannen) för att hämta  sina grabbar och då dom är i full färd med att förlösa 28 suggor nere i svinstallet som dom hyr här nere så var dom ju hungriga så E tog två korvar till sig 2 till sin man P och då blev även T och W sugna på mer korv så det minskade ytterligare men fortfarande var det en hel del korvar kvar så gissa vad vi ska äta till middag idag. Jo korvstroganof;)

Måste ju berätta om hur dagen förlöpte innan discot . Jag gick väl upp vid halv niotiden för att börja plocka iordning  här hemma. först slängde jag i en maskin tvätt och tände i pannan. Efter frukosten var det dax att börja städa. detta var ju lungt men snart började h-vetet. Tvätten fördig i med den i tumlaren. fortfarande lugnt. men så rätt vad det är så slocknar halva nedervåningen. Jaha då var det en propp som behöver bytas igen:(  Detta hör inte till ovanligheterna sedan svinstallet sattes i bruk. Så jag gick ut för att byta propp å slå på vatten pumpen som slår av varje gång det går en propp. inn igen för att fortsätta med förberedelserna. så efter 10 minuter slocknar återigen halva nedervåningen. Ut igen.  Så nu ska det väl fungera en stund Jo då i 30 minuter sedan var det dax igen. FAN jag har inte tid å springa ut å in för att byta proppar tänkte jag. 5 gånger på två timmat bytte jag proppar. Jag höll fan på att bli tokig. Dessutom visste jag att det inte fanns fler 25 amp proppar att få tag på i affärerna i Å heller å nu fanns det bara tre eller fyra kvar. Så jag fick ringa A och höra om dom hade några som vi kunde låna. Jag pratade också med P (som var nere i svinstallet) å han stängde nog av värmefläkten där nere vilket är källan till allt ont för sedan fungerade det resten av kvällen. Tack och lov.

Nu måste jag få i mig lite frukost känner jag så ha det så bra. 
Kram Smithi. 
  

Gnagande oro.

Nu är jag så jävla trött på dena ständiga oro som man ska behöva gå runt och bära på.
Vart fan tog medmänskligheten vägen????
Efter att jag blev "sjuk" känns det som man inte är värd ett jävla skit i detta ynkliga samhälle vi lever i.
Jag vet att jag är gnällig ,bitter sur och tvär men det är svårt att inte bli en bitterf-tta.

När jag från den ena dagen till den andra inte längre fick köra bil trodde man ju att det fans hjälp att få för att komma till jobbet. Men det var lättare sagt än gjort att få arbetresor som dessutom behövde gå förbi dagis i ett annat län. (jag bor på gränsen mellan två län.) När väl fördtjänst handläggaren ringde (två dagar försent och efter att kuratorn hade ringt och "påmint" henne) fick man höra att färdtjänst var minsann inget man kunde få hursomhelst.
-men jag har ju fått besked att jag inte får köra bil mer, hur ska jag då ta mig till jobbet?
-ja det är ju ditt ansvar . Färdtjänst är främst till för dom som är rörelsehindrade. Jag vet ju inte hur din situation är, Har du svårt att gå eller? kan du röra dig eller? 
-Ja jag kan röra mig men jag får inte köra bil och jag vet inte vad som händer i framtiden men jag måste ju komma till jobbet.
-Ja jag får väl göra ett hem besök. men jag tror ju inte du kommer få resor. Fick man till svar.
När hon väl var här fortsatte hen med sina plumpa utalanden som
-Hade du haft en man hade det ju varit hans ansvar att köra barnen till dagis/fritids och dig till affären.
-Hade du bott inne i samhället hade du ju klarat dig själv.
Är det sådant handläggare skall säga till sina klienter?
Efter en månads ovisshet var jag riktigt trött på att bara bli bollad hit och dit och inte få några riktiga svar så då ringde jag upp henne och "ställde henne mot väggen".  Hon sa att hon hade pratat med andra fördtjänsthandläggare i länet och med jurister och allt . Men när jag bad om namnet på juristen visade det sig att det var ju inte hon som hade pratat med juristen utan någon annan.  Hon hade alltså mage att ljuga om sådant. Vad får man för förtroende för en sådan människa? Allt hon sa hade jag ialla fall svar eller motargument till. Det lönade sig och två dagar senare ringde hon och sa:
-Du måste ju komma till jobbet så från och med måndag får du arbetsresor till och ifrån jobbet förbi dagis.
Jag såg nog ut som en fågelholk när hon sa detta. För när hon sa det sa hon det på ett sådant sätt så att de lät som att det aldrig hade varit tal om något annat från hennes sida. Jag började alvarligt undra om hon kunde vara skitsofren?? men det var ju bäst att inte säga något utan bara tacka och ta emot.

Nu har jag åkt i några månader men snart får jag kanske inga fler resor eftersom jag bara är beviljad över den mörka årstiden. så från 1/4 får jag kanske börja cykla till jobbet om jag ens får behålla det. kändes lite olustigt på jobbet ida. Det var en som frågade hur det gick med resorna och att dom behövde ju veta nu snart så det vore kanske bra med ett utvecklingssamtal. Kände inga bra vibbar då hon sa detta. Men jag är kanske bara nojig.

Nu ska jag snart åka och handla till kalaset. M skall köra .
Hoppas att man blir lite gladare snart och kan få lite possitiva besked.

Kram Smithi.    

vad ska jag skriva idag då?

Sitter här och funderar på vad jag ska skriva om idag. Hmmm vad har hänt idag egentligen?
Kan ju börja med att berätta att vi hade det rejält kalt här i natt -17,4 grader C Trots detta hade jag hela+13,4 grader inne när jag kom upp i morse. Det kan nog bero på att det ligger lite mer isolering och ett golv på halva vinden nu. Tidigare har det ju vrrit +11 grader C inne på mornarna även om det inte har varit fullt så kallt ute. Så lite nytta har nog det där golvet och isoleringen gjort.

Idag har jag känt mig lite deppig. ibland kommer det över en att man inte längre kan åka vart man vill eller när man vill. Hade en klump i halsen när jag gick mellan mina jobb idag i denna bistra vinter kyla. Jag trodde att  jag aldrig mer skulle vara tvungen att gå ute i bitande kyla ofrivilligt igen den dagen jag skaffade bil.Jjag hatar verkligen att frysa och att vara tvungen att gå i denna jävla kyla blev bara för mycket idag. Jag hade en klump i halsen länge men tillslut kunde jag inte hålla tillbaka utan började lipa . Fan vad jag kan sakna mitt körkort. nä kan inte skriva mer om det nu för nu börjar jag snart lipa igen.

Imorgon slutar jag tidigt gud va skönt! M skall köra mig till stan så jag får handla till Antons disco. 28 barn extra kan det bli om alla kommer!

Nu måste jag nog gå och fixa lite mat.
kramisar smithi


Frusen

Hej å hallå nu har jag hittat hit igen.
Festen var jätte bra vi hade skit kul. Rolig förfest, god mat bra musik och trevligt sällskap.  Jag och tre till gick hem till mig för att ha efterfest ( som vanligt ) Vi bestämde oss för att gå över skogen hem. Det kan ju låta som en helt idiotisk ide med tanke på att jag är halv blind i mörker men med alkohol i kroppen så lt det inte som en så dum idé trots allt. Å tro det eller ej men vi kom hem ramlade en gång och fatnade lite i en taggtråd. väl hemma blev det kaffekask sedan däckade den första i soffan  och strax efter gick två ner och gjorde laggården innan de gick hem för att sova och jag gick upp och la mig. OBS! Läggmärke till att jag somnade sist.

Idag hade vi måndagsträff. Vi bruka träffas i bygdegården där vi leker och fikar. Men idag  åkte vi in till Åseda och åkte pulka och grillade korv. Kul men kallt. När vi kom hem visade termometern npå -13,7 grader C.

När vi kom hem tog jag en värmande mugg med kaffe i goda vänners lag sedan satte jag mig och skrev inbjudningar till Antons disco nästa helg. Ja lite har man ju gjort ikväll efter jobbet i alla fall.


Nu är det dax att gå och lägga sig å sova. kram och godnatt 
Smithi

 


I KVÄLL BLIR DET PARTY!

Ja ikväll blir det party. Eller redan i eftermiddag skall vi träffas ett gäng tjejer och ha likör provning samt sjunga lite singstar. ( om vi kan med). Det ska bli riktigt kul. Vid kl sex ska vi vara i bygdegården och äta middag sedan blir det musik av Nick Borgen.

Igår var veterinären här och vaccinerade Klara. Hon kom hit med häst det tycker jag var trevligt. En ridande veterinär:) Jag stod och höll hästen medans hon gick in och sprutade Klara. Jag kände mig väldigt liten brevid denna gigantiska häst hon var över 171 cm. 
En kompis ringde och sa att det inte blir någon ridning på torsdag :( tråkigt men vi får ju rida igen det. Men efter som jag delar min plats med en annan tjej så blir det så långt till nästa gång om det inte finns möjlighet att rida igen innan dess.
jag har precis börjat på denna ridskola, det är så kul att äntligen få rida igen. 

Nu måste jag börja förbereda för eftermiddagen. 
Kram Smithi.  


Redan kväll! vart tog denhär dagen vägen?

Jaha då var kl redan nio. fattar inte vart den här kvällen tog vägen. Jag borde göra kväll nu istället för att sita här och blogga. Imorgon var visst dagis stängt så det blev ju lite bökigt. Men somtur är har jag snälla grannar så Albin skal vara där imorgon när jag jobbar.  Ringde en annan granne och skulle se om Anton kunde vara där en stund tills bussen kom men dom hade magsjuka så jag fick tänka om där. Så då ringde jag för att se om det gick att  ändra tiden på färdtjänsten men dom hade en körning efter mig så det gick inte.  Så nu ringde jag min snälla hyresvärd och frågade om han kunde komma hit och köra upp Anton till skolbussen i morgon. Å snäll som han är sa han ja. Tack och åter tack!

vil ni veta hur varmt jag har det här i dag??
ca 16 grader tror jag att det har kommit upp till nu det var 15,7 för en stund sedan:S
ingen åskvärme precis.

nej nu ska jag skriva ett inlägg till min kära vän sussane som undrar vad jag har för ursäkt till att jag ser älgar som inte finns;)

Kram, Smithi.

Jag är inte klumpig :)

Till alla som känner mig så vill jag bara säga :
- Om ni sett mig gå in i en vägg, snubblat eller vält ner något å tänkt : Gud va hon är klumpig.
Så vill jag bara säga att ni har fel jag är inte klumpig, jag ser bara dåligt ;) Det har min läkare sagt;)
Nej skämt åsido men jag är glad  efter beskedet i Lund. Jag kommer inte bli blind:) :) 

Hinner inte skriva mer idag måste ducha medans det finns varmvatten och sedan skynda mig i säng. Är helt slut efter alla undersökningar igår.  Gick och la mig med huvudvärk och vaknade också med den. Kanske inte så konstigt när pupillerna har varit som tefat i mer än ett dygn. (pga pupillvidgande ögondroppar )

Stort tack till pappa som har tagit hand om djur barn och hus. Till S som följde med och körde mig ner till lund samt alla som har tänkt på mig och självklart till personalen på universitetssjukhuset , Ögon B i Lund . Ni var fantastiska. Tack alla.

Kram från Smithi.   


Städat bydegården.

Vaknade först vid 8:50 men somnade om igen och vaknade en timme senare igen. Hörde att M:A kom för att fodra ungdjuren så jag skyndade mig upp för att kuna få lite sällskap över en kopp kaffe.
Precis när kaffet va på satt ringde K och påminnde om att vi skulle städa byggdegården om en timme :s (Det hade jag ju glömt). Så det var bara till att slänga i sig lite frukost.  Så ringde M:N (M:A's sambo) och bjöd hem oss på lunch. Det blir fisk med potatismos och räksås Mmmm gott :) 

Måste ut och hämta ved innan vi ska till M:N & M:A det är +13,9 grader inne och -3,6 ute så jag måste elda ordentligt idag om vi inte ska vakna i ett kylskåp imorgon.  
Kanske skriver lite mer i kväll om jag hinner men idag måste jag verkligen städa upp ordentligt här hemma.

Bye bye tills nästa gång.
Kram Smithi 

RSS 2.0