Fest i helgen.

Nu tänker ni säkert att ni ska få höra om allt kul vi gjorde i lördags när Susanne Robban och Jenni var här. Kanske tillochmed få se lite bilder från festen. Ja det ska ni få men inte i dag för jag har inte tid att sitta här mer i kväll. Jag har varit på hörcentralen med Albin idag och kom hem efter fem. Sedan åt vi kvällis och jag betalade räkningar efter det. ja just det sedan duchade jag Peggy som varit å gått i något illaluktande. Så ni får hia er tills imorgon eller något innan ni får höra om helgens bravader för nu ska jag fixa för morgondagen.

Kram Smithi.

PS. Albin hörde alla pipen. Tro det eller ej ;-) DS     

Dum dummare.

Har ni sett den filmen? Dum dummare. Alla som har sett den har också sett vad som händer om man slickar på en stolpe när det är minus grader, man fastnar. Idag slickade Albin i frysen. Vad tror ni hände. Jo han fastnade. Jag stod å tände i pannan Jag hör att han "gnäller" lite bakom mig men trodde att det var Klara som bökade lite på han så han blev sur, men så börjar han gråta lite å säger :
-Jag har ont i tungan och fingret.
Jag ser att det blöder lite på tungan.
-Bet du dig tungan?
-Nej jag slickade i frysen.
-Slickade du i frysen???
-Ja jag skulle äta där.
Behöver jag säga att han hade ont i tungan sen. Kanske lärde han sig något idag. (men det tvivlar jag på;-) )

Imorgon är det ju fest i byggdegården. Eftersom jag inte hann ta ut pengar idag innan bilen kom så bestämde jag och M att han skulle ta mitt kort när han åkte till sin "svärmor" och ta ut det åt mig . Han kom hit strax innan nio och jag skulle hämta kortet i min väska.
Väskan ja, vart är den??
Letade i nästan hela huset utan resultat. Var säker på att jag hadde den i bussen efter jobbet. För jag la den på sätet mittemot. Jag måste alltså glömt den där. Ringde Servisresor och frågade om dom hade hört något. Men inte då. Tjejen jag pratade med ringde taxibolaget som har den bussen men han visste inget heller. Jag visste att chauffören skulle lämna bilen till någon annan i kväll å då städar de alltid ur den innan. Jag hade nämnt till tjejen på S-resor att jag kanske kunde ringa hem till hon som kört. Jag fick nummret . Men hon hade inte hittat den. Men hon var också säker på att jag hade den i bussen eftersom hon hade rest sig upp och tagit av sig jackan när jag gick in på dagis för att hämta Albin och då såg hon den på sätet.
Gick ytterligare en runda här hemma men även nu utan resultat. Kunde jag ha slängt den i soptunnan när jag gick ut med en sop påse ?? M gick ut för att kolla.
-Du kan få låna min väska mamma säger Albin och kommer med sin spiderman ryggsäck.
-Tack men jag behöver grejorna som är i min väska.
Men då ser jag att det blänker till i hans väska.
Vi vet att :
Allt är inte guld som glimmar......... men det kan vara en väska! Jag hade stoppat ner den i Albins väska för att inte ha så mycket att bära på  när vi gick in.  Smart! Ja ja den kom ju till rätta i alla fall;)

 En frusen tunga. Pricken till V är en blod fläck. det är några små till som inte syns på kortet.



Nu ska jag städa färdigt här hemma innan jag skall gå å lägga mig.

Kram/ Smithi


Här har man väntat å längtat.

Satte mig för att kolla på medium, nej då är det flyttat till nästa vecka. Idag är det istället en dokumentär om Josef fritzel. Typiskt. Jag som missade medium förra veckan då jag red. Ja ja jag får väl kolla på datorn någon dag.  Har tvättat å börjat städa inför helgen då det blir fest igen:-) Nu orkar jag inte skriva mer idag ska ge rådisarna mat och gå å lägga mig sedan.

Kram Smithi. 

Elvis Elvis Elvis

Idag var jag och M i stan för att handla mat. Det slutade med att jag kom hem med inte mindre än 5 Elvis tavlor. Vi åkte till Karlssons först å det var där dom fanns, alla Elvis tavlorna. Var ju helt omöjligt att inte köpa någon, men jag la band på mig  och köpte "bara" fem å inte tio eller hur många olika det nu fanns;) 

Skriver inte så mycket idag eftersom jag måste in i duschen snart. Men tänkte iallafall lägga in lite bilder. Dels på Elvis men också på en sol lapande gris ;) .Å på den lilla linslusen Albin som så gärna poserade för "fotografen" (jag) tidigare idag.


       
Visst är dom fina. Det var lite svårt att få bra bilder på dom lite dåligt ljus.

        
Där solen lyser in genom fönstret där kan man vara säker på att man hittar Klara. Även Albin tycker det är skönt att värma sig i solgasset.

     

Kanske en blivande modell ;-)


Såg precis ett inslag på TV4 nyheterna där de visade ett äldreboende i ljungby där de boende spelade nintendo wii. Dom spelade ett bowling spei. Alltså inte bara barn som tycker det är kul med TV spel. Det var härligt att se dem äldre så "barnsligt" glada.

Dax för en dusch.

Kram & godnatt / Smithi   


Min hund har fått valpar.......

......tror hon. Hon är skendräktig. Har undrat varfö hon har velat ligga i buren och när hon har gått ut ur den så har hon "smugit" runt. Men så för en stund sedan såg jag henne "smyga" ut ur buren och hämta sin "valp"  ivanliga fall hennes leksak. Hon stod med den i munnen å bara tittade lite lustigt på mig sedan gick hon in i buren å la försiktigt ner den bredvid sig. Nu blir det mindre mat i några dagar för henne så det går över snart;)

Varför somnarmin son på så konstiga ställen? Höll på att laga mat tidigare å typ 5 min innan den var klar kom Anton och sa att Albin hade somnat. På golvet. 

                                                


                                               

Väckte honom och frågade om han skulle äta. Det skulle han men han var ju inte direkt på något strålande humör. Han tog två tuggor sedan var han mätt sa han. 
Det var älggryta å jag måste säga att den var JÄTTE god. Jag hade grytbitar av älg som jag fått av grannen i höstas. Behöver jag säga att jag har snälla grannar???
Jag hakade en lök ganska grovt, skar morötter i slantar sedan kryddade jag med köttbuljong, timjan, rosmarin och svartpeppar. Å naturligtvis en skvätt grädde och "riktig" mjölk. Direkt från mjölktanken alltså. Sedan åt vi det till ris. Mmmmmm va gott det va.
Imorgon blir det nog gädda. Jag fick en Bit av en arbets kamrat. Så snällt. Det ska bli gott tror att jag gör den i ugnen fylld med något gott har inte bestämt mig för vad än.

Snart dax för bingen igen tycker inte det var länge sedan jag gick å la mig sist;)

Å du Supertinisen jag har försökt ringa dig i flera timmar men det är upptaget. Är du pratglad eller har du bara glömt att lägga på luren? ;) 

Föressten M var här tidigare och tog bort den äckliga toa stolen uppe på "garderobs toan" och det gräsliga rostfria handfatet som var där också. Nu återstår "bara" resten. Byta golv, skuraoch måla väggar och element koppla in den nya toastolen och handfatet. Blir väl klart till nästa år kanske;)

Kram/Smithi  

Snöslask, igen.

Skriver bara några snabba rader idag för jag ska ducha och gå och lägga mig snart tänkte jag. Det har inte hänt så mycket idag. Kom hem från jobbet, började med att lägga alla pet flaskor i sopsäckar så jag får med dom till affären på onsdag. Sedan diskade jag och fixade kvällsmat. har pratat i telefon och laddat en musfälla inne på toan. Peggy var intreserad av något under badkaret å det har ju varit möss där förr så lika bra att ladda fällan. 
Tvätten jag hängde ut i lördags har fortfarande inte torkat ;) så den hänger kvar. Igår regnade det på den innan jag han ta in den å i natt snöade det på den. Tänkte tagit in den när jag kom från jobbet men när jag kollade ut vräkte snön åter ner så jag gör ett nytt försök i morgon.

Kram å godnatt/Smithi. 

Våfflor i byggdegården.

I dag har vi haft lite "festligheter" i byggdegården för att dra in lite pengar till barn O ungdomsverksamheten. Vi sålde våfflor med kaffe ,saft eller te, hembakade kakor och så var det även leksaksloppis.  Det kom en hel del folk så försäljningen gick riktigt bra.
Nästa helg ska det vara trubadurafton och om man vill kan man också äta innan trubbaduren börjar spela. Det var väldigt kul förra gången å jag är säker på att det blir det nu med. Då kommer det ner lite vänner från mitt gamla jobb så det kan ju inte bli dåligt.:)

Har kastat in veden i dag. Fick hjälp av de tre M:en ;) så det gick riktigt fort att få in det i vebon. Några kärror åkt direkt in i pannrumet så nu finns det ved inne :)

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Är skit trött. Blir kanske mer i morgon.
kram på er./ Smithi 

Vilken vårdag.

Vilket underbart väder vi har haft idag:) Helt fantastiskt. Mickan, Emme och Hanna  kom hit med bullar vid 12 tiden. Vi plockade då fram utemöblerna och satte oss i solen och fikade. Det var sååååå härligt.

När dom hade åkt sprayade vi elementet igen, när det var klart var vi tvugna att gå ut igen för fy sjutton va det stinker. Jag kom då på att Antons förra cykel stod i jordkällaren. Jag hämtade den och sänkte sadeln och styret så nu passar den till Albin. Får nog ta och köpa ett par stödhjul bara så han kan cyckla själv. Tänkte först att jag inte skulle göra det, men jag ångrade mig. Han tittade ju bara ner på fötterna och kan ju inte styra så han får lära sig att cykla utan, nästa år istället.

Mange satte upp studsmattan åt Anton O Albin idag så nu har de hoppat för första gången i år. Det var kul tyckte de.

 Kul att få hoppa på studsmattan igen.

 Man blir trött av allt hoppande. Anton tar en paus.
 
Idag har jag hängt ut tvätt för första gången i år. Tänk va skönt att kunna torka tvätten ute igen. Å den luktar ju så gott när
den har hängt ute.

 

Klara var ute i sin hage en stund men hon var bara i lilla delen eftersom elen inte var på. När vi gick in var hon kvar i hagen. Men så kom Emme och Hanna för att hämta en kärra ved här nere å då fick dom se att hon hade smitit ner till silotornen. Där under vet hon att det finns mat att hämta ;)  Då fick hon inte vara ute mer. Jag tog henne under armen och gick in med henne. Annars hade hon väl ätit tills hon hade spruckit. Foder bilen var här i förgår och fyllde på svinfoder så det låg ganska mycket på marken nu.
Jag har också gått och väntat på ved hela dagen. På eftermiddagen ringde jag för att kolla så han inte glömt bort mig, men jag fick inte tag på han så jag väntade lite till. Sedan bestämde vi oss för att vi skulle äta tacos så vi åkte till affären och handlade. När vi kom hem så hade han så klart varit här med veden. (jag sa att han skulle ringa innan om jag hade åkt iväg) Så har man gått och väntat hela dagen. Nu fick vi täcka över den eftersom jag inte kunde slänga in den ikväll. Å imorgon ska jag ju till byggdegården vid 12 så då hinner jag väl inte få in den innan det heller å M skulle skrapa gången hos ungdjuren imorgon å då ligger högen ivägen. Fan va det ställde till att den inte kom på dagen :(  Om jag vaknar tidigt kan jag ju ta det på morgonen men jag har ingen lust att ställa klockan för att gå upp å kasta in den. Det räcker med att vakna till det där ringandet 5 dagar i veckan.

 Klara i hagen.  

Klara vill ut ur hagen. 

Mellan jul och midsommar. Julgranen ligger kvar i trädgården. Nu är det inte så mycket snö kvar men det har kommit snödroppar istället. 

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och titta på star wars. Tror att jag kommer somna men....ja ja då får jag väl göra det. 

Kram Smithi. 


Räven raskar över isen.

Vaknade vid halv åtta och såg att solen redan lös starkt utanför förnstret. Härligt! Sedan somnade jag tydlign om och vaknade igen vid 8.00. Då satte jag på radion och lyssnade på ring så spelar vi. Det blev inte min slutsiffra idag tyvärr så det blev bara till å lyssna. Men det är ju kul det me å se vilka frågor man klarar av.

I dag går vi runt och är höga på element spray färg här hemma. Ingen trevlig berusnings metod kan jag upplysa er om. Vi får nog ta och gå ut snart så vi får lite frisk luft. Jag väntar på ved så jag hoppas han kommer med den snart så vi kan kasta in det i vebon innan kvällen.

Lagom till doften från spray färgen har gått ur här inne så kommer det nog börja lukta skit eftersom M ska gödsla åkrarna här runt huset idag. Men förhoppningsvis hittar inte lukten av gödsel in i huset utan håller sig utanför. Om jag inte öppnar dörrar och fönster för mycket.

När vi satt i köket å pratade lite kom det plötsligt en räv raskandes över isen nere på mossen. Inte så vanligt att se dom så här mitt på dagen. Dom har tydligen ungar nu så det är därför man kan se dom på lite andra tider under dygnet. 

I kväll ska jag baka en kladdkaka och göra lite häxgodis till försäljningen i bygdegården imorgon. Hann bara baka annanaskakan igår.

Kanske bloggar lite mer senare idag eller i kväll. Ha en bra dag i det fina vårvädret.

KramSmithi.

Annanaskaka.

Har bakat en annanaskaka till försäljningen i bygdegården på söndag. skall även göra häxgodis och en kladdkaka. Om en stund ska vi åka dit och förbereda med bord och dylikt. Så grannen kommer och hämtar mig sedan.

Har beställt lite ved nu. Tyvärr var den inte så torr sa han. Det verkar som all torr ved är slut. Det verkar som att ingen trodde att vintern skulle bli så lång och kall som den blev. Vi hade -8,6 grader här i morse.Så det är klart, det går ju åt lite ved då. Imorgon får jag den hem körd då är den kapad och klyvd. Färdig att bara kasta in i vebon. 

Gud va jag är trött. kom inte i säng förren 01.30 i natt. Var tvungen att vänta på varmvatten. Under tiden satt jag vid datorn. När jag hade duchat skulle jag ge råttorna mat å då kom jag på att jag måste byta i burarna innan jag gick och la mig. Det tog en stund å den ena buren gick isär så då stack några av råttorna ut. Men tack och lov var de sugna på mat så de var inte så svårfångade.

Nu måste jag nog plocka iordning i köket innan E kommer å hämtar oss.

Kram Smithi.  

S(p)ex i stallet.

I dag har vi haft s(p)ex i stallet . M har fyllt 30 år så för att fira henne lite i stallet hade några planerat lite bus för henne. Så jag och A var tvugna att åka lite tidigare för att hinna förbereda innan M kom. A och H hade nämnligen tillverkat en "käpp häst" till M. Denna var gjord av en squash (eller hur det nu stavas) och två äpplen. Så ni kan ju tänka er hur den "hästen" såg ut ;). M blev i alla fall Jätte glad och red runt i stallet på den innan det var dax att ta ut de riktiga hästarna.
Jag hade Aldur denna gången också. Han är ganska rolig att rida men speciell. Han har lite svårt att hitta rätt i tölten och försöker gärna "smita" undan när han tycker det blir jobbigt. Han reste sig några gånger när han inte ville gå dit jag ville men jag kan vara envis jag me så han fick allt ge sig.

Imorgon ska jag baka till våffeldagen i bygdegården på söndag. Vi ska ha lite loppis, sälja kakor och våfflor så klart.  

Nu ska jag snart ducha. Om vattnet har hunnit bli varmt vill säga. Det hade ju slocknat i pannan.

Vill till sist  varna känsliga läsare för stötande bilder då jag här nedanför lagt in en bild på M:s "käpphäst" 




Snygga stövlar

Idag  har jag invigt mina nya gummistövlar som jag köpte på maxi för någon månad sedan. Stod i valet och kvalet om jag verkligen skulle ha dom när jag gick ner å hämtade ved. Gårdsplanen är ju mer som en leråker än en grusplan för tillfället. Men jag har ju inte köpt dom för att de ska stå i garderoben. Mattias kom för att fodra ungdjuren när jag höllpå med veden. Han tyckte jag hade fina stövlar men skulle aldrig köpa ett par likadana. Å nej det kanske inte är hans färg riktigt. ;)

Snart ska jag koka lite spagetti och göra köttfärssås för sedan är det dax för ridlektion. Annikakommer å hämtar mig vid 18 tiden så jag får väl sätta fart snart. ska bara fixa in en bild på stövlarna först.

Kram Smithi.

 Rosa och fina. (ellerhur supertinisen;) )


Rubriklös.

Kom inte på nägon bra rubrik i kväll. Lite trögtänkt efter all målarfärg och allt slipdamm som jag andats in sista dagarna.

Nu är badrumet färdigmålat så när som på taket :) Därför blev det inget bloggat igår. Jag var fullt upptagen med att måla. Idag har jag även slipat spackel i korridoren så nu är det snart dax för tapeterna. Ska spraya elementet också det är brunt nu. Tänkte gjort det i dag men det var ju varmt  så det gick ju inte. Lägger in lite renoverings bilder här under när jag skrivit klart.

Har kollat på det okända idag. Efter det var jag tvungen att ringa "supertinisen" och berätta vad dom sagt angående en upplevelse tjejen i programet haft. Där hon kände det som om någon försökte kväva henne med en kudde eller liknande.( som vissa andra också har upplevt. nämner inga namn på dom personerna ) Att hon kände så var för att "den" som hälsade på" hade känt så när hon/han dog. Det är så de förmedlar sig. spännande.

Har pratat med min läkare på ögon idag. Jag ska koma dit igen om 2 1/2 år. Snacka om framförhållning. ;)

Nu ska jag försöka få in lite bilder från renoveringen och även några på Klara.


Så här blev det.



Bilder från hallen:
     Före spackling. (lite spacklat)
   Efter spackling och slipning.
 Frusen gris. Klara har bökat bort Antons skor från stöveltorken  och satt sig där själv.  Här under syns lite av de färger som tidigare prydde väggarna på toa. Den blåa och den gröna färgen.

Varmt och skönt.

Många bilder blev det idag.

Kram Smithi.


Vita väggar.

I kväll har jag målat inne på toaletten igen. Det börjar arta sig. Inga knall blåa ,gröna, senaosgula, baby blåa eller föredetta vita nu gulnade väggar på den toan mer. Ja så många färger samsades om väggarna på våran toalett innan. :S

Idag har vi varit på måndagsträff i bygdegården. Barnen lekte och hade kul. Å så fikade vi så klart.

Ni vet väl att HV fortfarande är det bästa laget. Nu är de klara för slutspel UNDERBART! 
GRATTIS HV71!

Nu är det dax att packa ner Antons badkäder och ge djuren mat sedan är det slutstation sängen för mig.

Kram å godnatt Smithi. 

Renoveringen fortsätter.

Vaknade strax efter kl8 i morses. men gick inte upp förren 9. Anton och jag var ju själva i dag. Vi åt lite frukost sedan var det dax för mig att hämta ved. (Denna ständigt återkommande ved i min blogg) Detta tog lite längre tid idag eftersom veden börjar tryta och jag inte har ringt och beställt någon än. Jag fick ta lite brädor som har suttit i skåpen i min korridor som jag rev i somras. Dessa skulle blivit kapade i somras men det blev inte av dom blev bara nerburna till vebon. Men idag tog jag tag i detta och kapade dom på mitten så de skulle gå in i panna. Tog dom med sticksågen vilket gick utmärkt :) Tur att man är verktygs freek så man har grejor när det behövs:) Det var värt mödan för de brann bra, så det blev snabbt varmt i pannan. Det tycker vi om.

Sedan var det nästa projekt. Korridoren. Nu har jag spacklat allt utom en liten bit som pappa upptäckte att jag hade missat. så den får jag ta imorgon.
 
Har haft ett avbrott i skrivandet, för jag har målat väggarna på toaletten. Nu är dom vita Yipi! Ja jag vet att man ska renovera ett rum i taget. Jag har lite många järn i elden men jag har fått upp farten nu så det ska nog bli klart i alla rumen så småningom.

Har också varit på årsmöte på dagis. Vi har ett föräldrakooperativ så nu var det dax för den årliga genomgången. det började vid 16.00 och var slut strax innan 19.00. 
När jag kom hem ringde jag pappa så han kom hit med Albin som har varit hos honom lör till sön. Dom hade haft en bra dag i lekparken vid skolan där pappa bor. 

Nu ska jag gå och nana. Godnatt o sov gott.

Kram Smithi.  

Renovering

Idag har pappa varit här och hjälpt mig att sätta reglar och en gipsskiva i korridoren mellan Hallen och köket. Så imorgon är det väl bara för mig att börja spackla och slipa.
Vi var in till stan en sväng på förmiddagen. Anton skulle på fest hos en klasskompis som fyllde år så vi var tvugna att köpa en pressent. 
När vi hade skjutsat Anton till festen gjorde jag älgfärsbiffar. Mmmm va gott det var.

Det har ju också varit en stor kväll för alla svenskar som följer melodifestivalen. Grattis Marlena får man säga. För det var hon som vann hela balunsen i kväll. (Om det är någon som har missat det.) En låt som växer ju mer man hör den tycker jag. Jag röstade på Carolin Af Ugglas som sjöng Snälla, snälla, Vilken jag tycker är en otroligt bra låt. Antingen gillar man henes röst och låtar eller gör man det inte alls. tror jag. Jag är en av dom som gillar. 
Albin spelade luft gitarr och head bangade en hel del under melodifestivalen. Han är en riktig music lover grabben :-)
Han följde med morfar hem i kväll så nu är det lugnt här hemma;-)

Lägger in några bilder på "rockern" , pappa och på min korridor.




 Albin med morfar.  Snygg i morfars glasögon.
  Här spelas det luftgitarr  på hög nivå.   Albin headbangar.

     Så här ser min korridor ut just nu, förhoppningsvis gör den inte det så länge till. Men man ska inte vara för säker. Jag återkommer med fler bilder när den har ändrat utseende. Då ska jag försöka kommaihåg att rotera bilderna innan jag infogar dom här ;-) 

Kram Smithi.

Varför är det inte fredag hela veckan?

Varför går tiden så fort när man har roligt? Satt här i soffan och tittade på Så ska det låta och stämningen var på topp. Jag sjöng me och svängde lite på mig i soffan, Allbin dansade å spelade luftgitarr ja vi var verkligen på G. Då plötsligt, bara så där, var det slut.  Nu får man vänta en hel vecka på ett nytt avsnitt. Men man kan ju kolla reprisen av detta om abstinensen skulle bli allt för plågsam;) Jag är barnsligt förtjust i musik program. 

Jag är ju också barnsligt förtjust i Elvis Presley. (som alla som känner mig redan vet) Igår fixade jag lite med mina Elvis grejer. Satte dom i en "ny" bokhylla och satte upp en tavla här vid datorn. Så här blev det:

      

Idag gick det inte att ta cykeln för att möta Anton vid bussen. Nej idag fick Albin åka vagn och jag fick gå. Hade lite drag hjälp av Peggy. Vi hann inte gå hela vägen till bussen för när vi kom till granne "2 kom Anton gåendes där. Så idag har jag nog bara gått två km.

Vet ni vad jag mer har gjort i dag jag har " trök lib" men bara på nuppfarten eller ner för rättare sagt. men tyst säg det inte till någon ;)  

Nu är det färdig bloggat för idag tror jag.

Kram Smithi.


sömnig son.

Idag har jag haft kort dag på jobbet.  Vid kvart i tre tog jag och Albin cykeln upp till vägen för att möta Anton vid skolbussen. Första cyckel turen i år :-)

När vi kom hem stekte jag lite falukorv och kokade mackaroner. Albin skulle ha fem skivor falukorv sa han. 5 minuter senare sov han i soffan. Jag väckte honom och frågade om han skulle äta. Det skulle han, så jag bar ut han i köket och satte han vid bordet, vände mig om för att ta min talrik. När jag vänder mig igen har Albin somnat med huvudet på matbordet och snarkade. 

Idag har jag plockat undan lite här hemma. Har kommit lite efter med ordningen under min släng av vinterdepprision.
Nu ser det lite bättre ut här hemma i alla fall.

   kram och godnatt. Smithi.

Kvällen är här.

Snart dax att knyta sig. Men nu har jag lite egen-tid så då tänkte jag sitta här vid datorn i lugn och ro för en gång skull.
Som jag skrev innan skjutsade M in mig till Maxi tidigare idag. Handlade en hel del.När jag komm hem åt jag och Albin direkt innan jag packade upp mat kassarna. Jag var så hungrig att jag skakade så jag kunde inte vänta. När maten var slukad fick jag vackert städa kylen för att få in de nya varorna. ( Är förvånad att det fanns något i kylen, det borde ha gått ut av sig själv. Det var inte direkt några färska varor.) Men efter en stund kunde jag i alla fall fylla på med nya varor.

Satte mig sedan en stund framför datorn. Men ganska snart tog jag mig i kragen och gjorde lite mer nytta. Hade ingen ved inne så om jag inte ville tända om i pannan var jag tvungen att hämta lite. Det blev 5 kärror. Inte illa. Nu räcker det förhoppningsvis ett par dagar. O vet ni det är varmt i huset idag. Det har det inte varit på en vecka eftersom jag haft blöt ved. M kapade och klöv upp lite förra Veckan efter som min ved nästan var slut. Tyvärr var den alldeles för blöt.
Eftersom den låg direkt innanför dörren i vebon kom jag inte åt den sista torra veden. Men plötsligt händer det å det var idag:)
När jag gick ner till vebon började ungdjuren råma efter mat. M hade gett dom det sista av balen innan vi åkte till stan å det var nu slut och eftersom M skulle Mjölka korna hemma i ladugården hann han inte köra fram någon ny bal innan så han skulle komma tillbaka efter mjölkningen. Så när jag kom ner skrapade jag ihop de sista stråna på foderbodet,det dom inte kunnat nå innan. Å när jag sparkade till det sista ensilaget känndes det lite konstigt å när jag kollade ner så såg jag att det var en död liten fågel jag sparkat till. Stackaren, men den dog nog mätt i alla fall.
Kossorna blev inte riktigt nöjda med det lilla ensilaget jag gav dom men M kom och gav dom mer sen. Söta är dom i alla fall dom "små " stutarna och kvigorna. 

I kväll har vi kollat på det okända och frossat i chips,popcorn, dricka samt en kopp kaffe på det. Mums. Jag dippade både chips och popcorn i "min" italienska salladskrydde dipp Mmmmmums va gott det var.

Har även sorterat lite smuts tvätt, vikt ren tvätt och försökt att få ihop strumporna i par. Vilket var lättare sagt än gjort . Som vanligt med andra ord. Säkert 20-30 strumpor som saknar maka.

I morgon ska jag städa. Typ hela dagen :-(

Dax att tänka på refrängen.Kram Smithi

 En av fem.

    Vist är vi söta!?

 Lille stackare.


Handlat.

Idag skjutsade M in mig till stan så jag fick handla. Tre veckor sedan sist. Albins "mjölk" och matlagnings "grädde" var slut. Idag köpte jag 10 paket "Albin grädde" dom är på 2 dl styck bara men nu har jag ju så det räcker några dagar.
Köpte nya gardiner me tänkte ha dom i hallen uppe. kanske lägger upp en bild på hur det blev (när dom har kommit upp). Ska snart gå och hämta några kärror med ved det är barskrapat på den varan här inne för tillfället. kanske bloggar lite mer senare.
Kram smithi.

Mätt o belåten.

I kväll blev det köttfärssås med kantareller. Köttet var av älg. Hade ingen fläskfärs att blanda med men det gick att äta i alla fall.

Idag har Anton en kompis här som skall sova över i natt eftersom de är lediga från skolan imorgon. (Detta skrev jag innan va?)

Idag har tydligen militären flygövninggar i mörker för det var värst va de åker här över i kväll.

Jag har lagt till lite nya vänner på facebook idag. Har börjat hitta en hel del folk där. Både släkt å vänner. Nej nu ska jag ringa ett av alla M jag känner å denna gången är det inte hyresvärden eller hans sambo.

Kram Smithi.


Försenad igen

Jaha då var färdtjänsten försenad igen. Jag blir fan tokig. dom har lyckats hålla tiderna ganska ok sista tiden. Dom var sena i morses me men jag var på jobbet i tid i alla fall. men då pratade jag och han som körde om det och jag sa då att det hade fungerat bra sista tiden sedan jag ringt chefen på servicresor och klagat. men det skulle jag ju aldrig ha sagt . just i dag måste jag vara hemma i tid me för Anton får hem en kompis som skall sova över i natt. Dom har studiedag imorgon så då ska dom få va hemma själva det tycker dom är kul. 
Bäst jag slutar skriva nu så jag kan sticka ut snabbt när bilen kommer.
kram Smithi. 

Föräldramöte.

Hemma igen efter föräldra mötet. Fick åka med grannen A . Jätte snällt. Dessutom tog hennes man hand om mina barn under tiden. Det är guld värt med goda grannar.
Jag har en son med god fantasi i alla fall. Läste några berättelser han skrivit i skolan.Dom var riktigt roliga :D
Måste fixa någon fika till han inför morrondagen då de skall åka med som hejarklack när treorna har bandy tunering. Det fick jag ju veta idag så jag får väl se vad jag kan skrapa ihop.

Vi får väl slänga i oss någon macka nu å krypa ner i sängen sen. Jag ska på kurs imorgon. Då får jag åka med en "kolega" Hon är från norge och verkar jätte trevlig. Hoppas vi får det trevligt.
Godnatt och sov gott.
Kram Smithi. 

Vårtecken

Va glad jag blev när jag kom hem och fick se snödropparna som kikar upp ur marken framför huset. Jag gick ut för att ta ett foto på huset i det vackra solskenet när jag fick se snödropparna. Så idag blir det lite fler bilder här på bloggen.
"Mitt" hus i vår solen.


visst är dom underbara.

Mia & Klara

Då var det en hel vecka till nästa avsnitt av Mia & Klara. Men vi har ju en egen liten Klara. Idag var hon riktigt sugen på chips som in kan se här på bilden. Jag ska gå och se om pannan har kommit upp i "duch temperatur" så man kan bli lite ren. Har varit j-vligt dåligt drag i pannan sista veckan vilket jag trodde berodde på den sura veden jag har fått ta till nu. Men så kom Mattias hit och då visade det sig att det var lite igensatt i rökgången. Så kanske det blev lite bättre när han sotade ur lite. Kanske kan vi få upp värmen till över 17,5 grader nu i huset.
Chips sugen gris. 
nu blir det nog inte mer bloggat idag.
Kram Smithi    

Albin

jaha då var det det här med mig och datorer jag vet inte hur man roterar bilden här så den får vara lite fel vänd.

Anton

Anton

gris i tvättpåsen.


Då var helgen snart slut.

Söndag igen. Har inte gjort mycket idag heller. Plockade i disken i diskmaskinen. Bakade scones och drack kaffe med Mattias. Sedan har jag mest suttit vid datorn. Blev glatt överaskad när jag såg att Magnus Uggla fortfarande bloggar. Jag fick för mig att han la ner det för ett tag sedan. Jag blev glad att se att han har en blogg i alla fall då har man något kul att läsa, å så får man drink tipps varje fredag;) (Det får vi kolla till den 28:de susanne vi kanske kan få några goda tipps; men du dricker ju bara öl ja men jag kan ju ta din drink me då;) Du bfår ta en u-båt;) ) Jag svarade föresten på en tävling som han hade på bloggen. Om man undrar vart lilla grisen har tagit vägen kan man alltid leta bland smutstvätten. Där har hon nämnligen bökat ner sig idag det lilla svinet;) Jag som skulle tvättat det idag men nu har jag ju inte hjärta att störa i hennes skönhets sömn. Nu ska jag inte skriva mer utan försöka lägga in lite bilder här i stället. Kram Smithi.

Slö lördag

Ja det har jag haft idag. Har bara lagat mat och tagit in ved. Hade jag inte haft barn hade jag nog inte gått upp ur sängen överhuvudtaget. Jag är nere i en svacka. Jag måste hitta ett halmstrå att gripa tag i innan jag går under känns det som. Kan detta möjligen vara den årliga sen-vinter depprisionen som drabbat mig igen. nu orkar jag inte blogga mer. Kram Smithi.

Häxgodis

Har du inget godis hemma???? jag har receptet. Häx godis 100g smör/margarin 1dl socker 2msk kakao 1dl sirap (knappt) Blanda allt i en kastrull och låt det koka i 2-3 minuter. Tag bort från värmen och blanda i cornflakes. Lägg i bullformar och låt dem stelna (om du kan vänta) Mmmmmmums! Gott och enkelt. Nu börjar snart Så ska det låta, missa inte det. Lycka till med godiset. kram Smithi.

Om ridning, barnkalas och vänskaps träning.

Igår var det min tur att rida igen. Jag och en annan tjej delar på en plats på ridskolan, så vi rider varannan gång. Jag fick en ny häst Aldur han har bara varit där sedan i måndags. Han var rolig och rida men han försökte att slippa undan å tyckte inte om när man gick på med skänkeln då försökte han resa sig. Tror att han skulle testa mig lite den filuren;) Tölten fungerade ganska bra tillslut men fan vad svårt det är att få en islänning att trava, dom vill ju gå över i tölt hela tiden. Detta beror ju säkert ttill allra största del på att jag gör fel då jag inte är så van att rida islänningar men lite kan jag väll få skylla på hästen elle?;) Det är kul i alla fall att rida igen.

Idag var Albin bjuden på kalas till T det var mysigt å det var faktiskt ganska lugnt för att vara ett 4-års kalas. Förvisso gick det sönder en vas men det var inget kiv mellan barnen.

i kväll är det mitt favo program på tv: Så ska det låta.  Jag är barnsligt förtjust i musik tävlings program. Så kl 20:00 sitter jag som klistrad i tv soffan och sjunger med;)

Idag har Peggy och klarat tränat på att umgås här hemma. Det gick ganska bra. Peggy skötte sig jätte bra och fjäskade jätte mycket för sin matte och satt nedanför Albins stol när han satt och åt. Hon brydde sig inte alls mycket om Klara. Klara gick mest runt med trynet i golvet och letade efter något ätbart. men så rätt vad det var moppsade hon till sig lite när hon stod bredvid Peggy under köksbordet men jag var beredd och fick tag i peggy innan hon hann ge igen så ingen skada skedd denna gång. Det är ju det som är det värsta : Om  Klara kaxar mot Peggy så är hon ju inte sen att ge igen och då kan det kokta fläsket vara stekt så att säga. Men vi får öva  så blir det väl bättre med tiden. 
 Nej nu måste jag försöka få tag på Anton han är å leker med grannarna. 

Kram Smithi.

Redan Hemma.

Gud va skönt! Idag slutade jag kl 11,00. Jag skall se om jag klarar mig ekonomiskt om jag bara jobbar på skolan två dagar i veckan. Då jobbar jag 7-15 mån och Tis och 7-11 ons o Fre och 7-11.30 på torsdagar.  Då kanske man kan få lite mer ork så man kan få ordning här hemma samt mer tid med barnen. 

Skulle behövt handla idag men det verkar vara kört jag får ringa Mickan och höra om hon kan köra mig annars får jag vänta till nästa vecka. 
Imorgon kommer kuratorn och på kvällen ska jag rida. och på fredag ska vi på barnkalas till Tuva. så då hinner jag ju inte åka till affären.

Jag har en deppar vecka nu tror jag. igår var jag på bra humör tills jag kom till dagis föratt hämta barnen. Då var det gnäll för att vi skulle åka hem å när vi kom hem var det gnäll om läxan och jag fick åter igen känna mig värdelös. Men men det är väl så livet ska kännas när man är ensamstående och skall klara av allt på egen hand och dessutom har blivit "handikappad" 
Nej nu måste jag sluta gnälla;)

Försöker komma på om det har hänt något roligt.....nej det har det nog inte gjort :S Hoppas det händer något kul snart. tex att det blir 20 grader varmt och våren kommer för det är nog först då man kan börja må bra igen.

Nu får jag besök av mattias så hej så länge.
kram Smithi.   


Oj vad tiden gick......

...jag som hade utlovat lite bilder här på bloggen idag. Men jag sa ju bara ev så jag får se om jag hinner med det på tisdag. Vi skall nämnligen på måndagsträffen imorgon så jag lär väl inte hinna blogga imorgon. Godnatt , sov gott .
Kram Smithi.

Ett år äldre.

Jaha då var man helt plötsligt 32 när man vaknade.  Tänk vad åren går:S Jag har blivit firad av många redan.Först vaknade jag av att Anton försökte väcka Albin för att dom skulle gratta mig. Jag låtssades sova. Anton gav nog upp att försöka få med lille bror för rätt vad det var stod han där å sjöng ja må hon leva för mig, själv. Han sjöng så fint så :) Sedan gick jag ner å skrapade litte låtter som jag fått och öppnade lite kuvert. Gissa vilket som gav messt pengar, Kuverten eller lotterna. Kuverten så klart;) Men det blev 60 kr på lotterna. Det blit ju en ny dubbek triss och en ny tia iallafall:) Av Mange fick jag en soda strem :) Så det första vi fick i oss här på morgonen var lite hemmagjord cola :) Nyttig frukost dricka eller hur;) men gott var det . Den blev jag jätte glad för. Igår var vi och firade pappa som har fyllt 60. Han bjöd på jätte god mat, efterrätt och tårta.  Kom hem vid 12 tiden tror jag då var det ingen direkt värme här inne å jag orkade inte tända om i pannan så det var inte heller någon värme när vi steg upp. Det var över 9 minus här i natt. Brrr när ska värmen komma? Nu ska jag gå och städa lite så det är lite ordning och reda när Mickan och Matte kommer. Kanske skriver jag lite mer senare och ev kanske det blir någon bild i dag också.
Kram Smithi.   

RSS 2.0