Fan :-((

Ja nu är jag fan sur. Det går nog över men idag känner jag mig sviken. Jag har inte hemligt nummer utan anledning.
Då vill jag verkligen inte att någon ger ut det till folk utan att fråga först. orkar inte skriva mer idag.

Härliga sommar värme.

Ännu en dag med sol å värme. Har slängt i lite overaller å vinter jackor i maskinen så de är rena innan jag stoppar undan dem till nästa vinter. Fär nu ska man väl inte behöva dem mer få vi hoppas. Har inte hunnit göra så mycket mer än att äta frukost än, å som sagt kört igång en maskin tvätt. Men snart ska jag gå ut  å njuta av värmen.

Igår var Sara , Tuva och  Aron här å hälsade på. Barnen lekte å vi satt på trappen med uppkavlade byxben å drack kaffe. Mina vita ben bländade nästan värre än solen :-S men det ska det snart bli ändring på får jag hoppas.

Nej nu får jag väl gå ut å hänga upp tvätten å plocka lite i trädgården. Misstänker att det ligger en hel del pinnar å grenar över HELA gräsmattan nu igen. Jag samlar ihop och ungarna sprider ut dom lika snabbt igen. ska nog ta skottkärran idag å köra dem långt åt H-vete;-)

Kram /Smithi  

Studsmattan.

Idag har jag å Albin hoppat på studsmattan. Jag fattar inte hur barn kan hoppa så länge som de gör för det är ju ganska jobbigt. Albin hade nog hoppat hela dagen oavbrutet med mig om jag inte hade haft lite annat att göra och om jag hade orkat vill säga;) Kul var det ialla fall tyckte han. Jag höll i hans armar å så hoppade vi. Han skrattade hela tiden nästan.

Nu har jag ju inte bara hoppat idag som sagt utan jag har faktiskt fått tvättat lite i dag också. Det var inte igår precis så det var behövligt kan man säga.
Nu skall jag göra lite häxgodis som vi kan smaska på under så ska det låta.

Kram /Smithi

Hemma med sjukt barn.

Ännu några dagar har gått sedan jag skrev sist. Jäg är allt lite slarvig med att uppdatera bloggen.

Idag är jag hemma med Albin som har varit dålig i magen. Han blev dålig i onsdags då var Mattias snäll å hämtade honompå dagis eftersom jag har svårt att ta mig hem bara så där.  Igår fick han vara hos Albin vara hos min pappa medans jag jobbade.  Jag jobbade lite längre igår också eftersom vi hade HLR kurs. Det var intressant eftersom jag inte har varit med då man har övat med en "deff" Det var ju lite kul att se hur det fungerar. Nyttigt med uppdatering me eftersom jag inte har övat på flera år. 30:2 är det som gäller ( 30 kompressioner 2 inblås). Nu behöver man ju inte blåsa för kung å fosterland längre, räcker ju med ett vanligt andetag.  Nog om HLR. När jag hade arbeat kvar åkte jag å pappa in å handlade det var behövligt.

I dag har jag följt Anton till bussen. Vi bestämde igår kväll att vi skulle ta cyklarna upp. Så i morse när vi vaknade upp så kom jag ju på att min cykel stod uppe hos grannarna :-S Det var bara till att gå upp å hämta den kl sex på morgonen. Så det blev en morgonpromenad på 400 meter. inte så långt men lite nytta gjorde det kanske. Sedan har jag ju cyklat 4 km med Albin där bak. Bra gjort tycker jag. ;-) Nej nu ska jag ta tag i hemma sysslorna tror jag. Jag MÅSTE verkligen tvätta. 

Kram/Smithi. 

Recept på UNDERBAR tårta.

Idag gick det bättre med bröd baket. Efter frukosten gick vi ut å kastade lite boomerang ute på åkern. Anton är riktigt duktig på det. När den inte kom tillbaka så var peggy inte sen att springa efter och hämta den. Det var ingen värme ute i morses så när vi kom in var vi ju genomfrusna. Jag fick inte upp värmen förren på eftermidagen igen. Men det kanske berodde på att jag mest satt stilla. Har verkligen inte haft någon energi i helgen. Så denhär dagen har ju egentligen varit helt meningslös. Men men helgen är väl till för att ta igen sig. ;-) 

Igår var vi ju hos pappa och grillade det var jätte trevligt. God mat  å goda drinkar. Tack för en trevlig kväll.

"Supertinisen" ringde innan å sa:
- Tur för dig att jag inte har haft tid att baka idag.
 Just det ja. Jag skulle ju lagt ut ett recept här på bloggen igår :-S Det hade jag ju snabbt glömt när vi lagt på luren efter vår pratstund igår.  Jag är hemskt ledsen för det "Tinisen" Men  bättre sent än aldrig så här kommer det:

NÖT TÅRTA MED KOLAKRÄM
Ca 10 bitar 

BOTTEN
200g hasselnötter

11/2 dl socker

3 ägg

KOLAKRÄM
21/2 dl vispgrädde
11/2 dl strösocker
1/2dl sirap

GARNERING
1 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Lägg nötter socker å ägg i en matberedare, kör till en fluffig smet. (mal nötterna om du inte har en matberedare)
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten å ringen på en form med löstagbar kant. häll i smeten å grädda i nedre delen av ugnen i 25 min. Låt  kakan kallna.

Koka grädde, socker och sirap till en tjock flytande kräm, i ca 30 min.
Häll upp lite kräm på en tallrik och dra med en sked i mitten. Om krämen inte rinner ihop är den klar. Låt krämen svalna något innan den breds över kakan.

Hacka daimen grovt och strö över kakan. Vispa grädden  å bred med en knivrunt kanten eller spritsa. 

UNDERBART GOTT! Smaklig måltid.

Kram/Smithi
 



   


Miss i baket.

Ännu en dag med solsken:) Men tyvärr blåser det lite kallt. I natt efter en "tupplur" i soffan laddade jag bakmaskinen så vi skulle få nybakat bröd till frukost i dag. När jag vaknade kände jag först inte den härliga doften av nybakat. Men så efter en stun kände jag den smyga sig upp för trappan. Härligt tänkte jag. Gick ner för att kolla till degen och fick se att det var mjöl på åvansidan av limpan. Konstigt har det inte blandat ordentligt? Kanske för att jag gjorde den större satsen tänkte jag får väl se hur det blir.? Efter ytterligare en stund pep maskinen att det var fördigt. När jag öppnade locket såg jag att mjölet och även jästen låg kvar på en låg liten deg klump. Va fan!?????! Var bara till att hälla ut. Då upptäcker jag att jag inta har satt i "degblandaren".  Så det hade ju inte blivit blandat alls. Så kan det gå när man (tillfälligt pga förlite sömn)inte har alla hästar hemma. ;) Somtur var hade jag hönö kaka i frysen så vi fick frukost i alla fall till slut.

Mange är här i helgen så idag skall vi åka till pappa och grilla lite. Det ska bli trevligt. Jag kan ju till och med ta något starkare att dricka till maten för jag ska ju inte köra hem. Det är ju en av fördelarna med att ha en näthinnesjukdom ;-)

Nu borde jag ta mig i kragen å städa här hemma och köra in lite ved. Så det blir lite ordning på "torpet".
 
Kram på er/ Smithi


Snart dax för ridlektion.

Idag nhar jag jobbat till halv tolv den långa av de korta dagarna.;) Behövde inte heller åka förbi dagis för att hämta Albin idag eftersom jag och Anton skulle på utvecklingssamtal i skolan. Så albin fick vara längre på dagis å jag kunde bli skjutsad direkt hem. Mattias skulle köra mig till skolan men innan det han vi självklart med en kopp kaffe och en (flera) bit (ar) tårta. Den var såååå god. skulle ha gjort den till påsk men det blev inte av så jag gjorde den igår kväll. Jag var så duktig att jag inte tog en endaste liten smakbit igår utan höll mig tills idag. inte illa för att vara mig;)
Nu väntar jag på att Annnika skall komma och hämta mig då vi skall rida. Jag har längtat sååååå till ridningen ända sedan jag hoppade av Aldur efter förra veeckans lektion. Så jag säger som Gert Fylking: ÄNTLIGEN!

Nu ska jag ta en bit kolatårta med Anton.

Susanne om du läser detta så undrar jag. Skall vi åka till Borgvattnet i sommar???? jag är jätte sugen på det.  Kanske någon annan som vill åka med också. Säg bara till så kanske vi blir ett gäng.  

Kram/Smithi

Påsk Dagen.

Idag är det annandag påsk men rubriken blev "påskdagen" eftersom det är gårdagen jag komer skriva om. 
Igår var vi ju hos min faster Gunilla. Vi, var jag , pappa, Anton och Albin. Mina kusiner Jenny Och Lisa var hemma och hälsade på också. Båda är "storstadsbor" nu för tiden. ;-) 
Gunilla bjöd som vanligt på Jätte god mat. Igår var det lamm med citron och vitlökssmör, och potatisgratäng. Till efterätt blev det Småländsk ostkaka, med frukt, sylt ,grädde och glass. Ja det var verkligen gott.
Efter middagen gömde jag barnens påsk ägg i Gunillas trädgård så dom hade något å göra en stund. Dom hade sett fram emot att gå på ägg jakt. Dom sprang som små yra höns å letade förbrilt. Men några ägg hittade de inte. tillslut fick jag ge ledtrådar, då gick det bättre. Vid Sex tiden avslutade vi och pappa körde oss hem igen.

Ägg jakten har börjat.
   och resultatet...     varsit påskägg.

                                     Jenny    och  Lisa  

Det var ju riktigt härligt väder igår också så när vi kom hem hit var vi ute i trädgården en stund. barnen hoppade stutsmatta och sparkade lite boll. Jag hade en klänning på mig igår och när vi kom hem bytte jag bara mina svarta stövlar mot mina rosa gummistövlar och gissa vem jag kände mig som då.......... Carolin Af Ugglas. kort kort kjol och gummistövlar mitt ute på landet. ;-)  

                      "Look a like" Caroline Af ugglas       Me and my boots.

Nej nu ska jag ta tag i den här dagen. Imorgon börjar ju allvaret igen så man kanske skulle göra något vettigt idag och få lite gjort.

Kram/Smithi

Snabb inlägg.

Är ju så slarvig med att skriva här nu för tiden så jag gör ett snabb inlägg innan jag skall åka till Faster på påskmiddag. Har inte gjort mycket idag. Å nu kommer pappa och hämtar oss. får skriva mer senare eller imorgn. 
Kram/Smithi 

Bakmaskin

Idag kom pappa hit. Han hade med sig bakmaskinen som jag bad han köpa på Ge-Kås när han var där i tisdags. Så när han kom hit med den idag var vi så klart tvugna att sätta en deg. efter tre timmar doftade det ljuvligt av nybakt bröd. Nästan hela limpan gick åt på en gång. Det blev sååååå gott. Jag har nu laddat maskinen för morgondagen. Inte dumt att vakan imorgon och känna doften av nybakt när man kommer ner för trappen. 

Idag ville Albin sova hos morfar så ikväll har jag och Anton varit själva. Igår var det tvärt om då sov anton över hos grannarna. Nu ska jag byta i råttburarna sedan blir det sängen. kram å godnatt/Smithi.  

GLAD PÅSK

Äntligen några dagars ledigt. Tänk att slippa vakna till ljudet av mobilens gälla alarm signal. Det ska verkligen bli skönt att få sova och ta det lugnt.

Idag fick barnen vara utklädda på dagis/fritids. Men tro nu inte att mina grabbar ville vara påsk gubbar eller påskkärringar nej dom skulle vara turtels och Batman. Dom var så fina så. Men på eftermiddan följde Anton med grannarna och påskade i byn och då var han påskakärring med kjol och huckle och en hemma gjord kvast. Världens sötaste påskakärring.
Döm själva:  
                                         
                                Söt va!

Måste ju även lägga in lite bilder på Albins påsk pyssel som han fick med hem från dagis igår. En jätte söt liten kyckling.

                               Söta va!

Jag har ju inte varit så flitig med skrivandet här sista tiden. Jag försöker komma på vad som har hänt de senaste dagarna. ?????? Jo jag har köpt en ny dammsugare och en MP3 spelare. Dammsugaren är liten , lätt och röd. Väger ingenting nästan. Vet inte om det är någon fördel direkt förutom när man skall bära den. Verkar som den välter lätt. Men dert blir nog bra.
Å hade jag inte ont om tid för att sitt här och skriva innan så lär jag ju få det nu om jag ska sitta och rippa låtar som jag sedan ska lägga in i MP3 spelaren. Det går ju inte på en minut precis. Det går väl in en 600 låtar så där. Herre gud innan jag kom på hur jag skulle lägga in dom :-S Men nu har jag väl i alla fall 180 låtar eller så i den. Ska sätta mig en dag nu när jag är ledig och lägga in fler.

Jag har varit framme med saxen me. Både hund å ungar har fått kortare hår.  Ska inte skryta med att dom har några hippa frisyrer nu precis men dom har inte håret hängandes i ögonen längre i alla fall.  ;-)

Lägger väl in ett par bilder till innan jag ger upp bloggandet för i kväll.

Ha en riktigt skön långhelg.
KRAM & GLAD PÅSK  önskar  Smithi

         

Vår = "då blir det mycket gjort"

Visst är det så: När våren kommer då kommer också energin. Jag har fått massor gjort i helgen. ( men inte så mycket gjort här på bloggen ;-) ) I freddags fick jag hjälp av Mattias att bygga en ny hage till Klara.  Han hade lite "svin inredning" som inte användes så det var ju perfekt. Tidigare har hon gått i en hage byggd av lastpallar och eltråd. Men då grisar är väldigt smarta så kom hon på att hon kunde ta sig ur hagen om hon kröp under vid handtagen för där fick man ingen stöt. Eller så kunde hon till och med "ta" den stöt som det tog för att gå igenom tråden bara för att sedan springa ner till svinstallet för att äta spill foder under silon. Men nu är det slut på det för nu har hon en "riktig " hage.
Där den gamla hagen stod har jag nu grävt upp ett land . så om några veckor skall jag sätta lite sallad, morötter och dyl. Har faktiskt pumpa frön och squash frön som jag tänkte sätta. Får väl se om det tar sig. Mina fingrar hör ju inte till de grönaste. Men det är ju värt ett försök.
Jag har i alla fall världens träningsvärk i kroppen idag av allt slit i helgen. Sektionerna till klaras hage vägde en del trots att vi var två som bar. Sedan var det ju alla gammla lastpallar som skulle släpas ner till ladugården. Och inte minst grävandet. Det som inte dödar härdar säger de ju så det får vi väl tro;) I morgon skall jag spä på med ytterligare träning på ridbanan. Får väl se hur jag mår på tisdag ;-) 

Nu ska jag kolla på Quantum of solace. 

Ha det fint.

Kram/Smithi 

Denna underbara dag.

Solen skiner å våren är nog verkligen påväg nu. Eller är det bara ett april skämt? Jag strålar i alla fall ikapp med solen idag. Jag ringde till färdtjänsthandläggarens chef idag och fick fortsatta resor till och ifrån jobbet utan problem. UNDERBART!!!! Jag blev så glad så jag började gråta på jobbet. Hade jag pratat med henne från början hade jag inte behövt oroa mig i flera månader för om jag kommer få dem fortsattt beviljade även under den "ljusa" årstiden.
För för henne var det helt självklart att dom skall fortsätta, till jobbet måste man ju. 

Som ni vet var det ju lite vänner här i helgen och släppte loss på bygdegården och här hemma hos mig så klart:-) Sussane, Robban och Jenni kom ner på lördag vid tre tiden å då tog vi de första ciderna. Sedan fortsatte festen till söndag morgon. för de flesta;)

Jag gjorde en smörgåstårta med skagen röra. Den var uppskattad av både folk och fä kan man väl säga. Så här såg nämnligen Klara ut efter att hon stått under skärbrädan under själva "tillverkningsprossesen"

     
Det droppade lite från smörgåstårtan innan den var helt färdig. Å som gris är man snabb på att smaska i sig varje droppe som hamnar på golvet. Men dom i huvudet var svårare att komma åt.
På morgonen efter var det bara en liten bit tårta kvar i alla fall å den delade jag å Robban på. 
Jag fick också en pressent av Zandra (Susannes ) äldsta dotter. Det var en tvålpump i form av en ..... ja det va det;) Tack Zandra den var fin;)

På byggdegården dansade vi och hade kul till Janne Önnerud. Det är alltid trevligt med live musik. å han spelade bra låtar.
På måndagen Skulle Albin på hörsel kontroll så han stannade en natt till hos pappa som skulle köra oss dit. Så jag och Anton skulle ha lite myspys på söndag kvällen men det blev tyvärr ändrade planer då vi fick hem en hel gris som skulle packeteras. Jag, Mickan & Mattias skulle dela på den. Så Jag och Mattias fick vackert sätta igång å mala och packetera, det tog närmare fyra timmar.

Nu har jag inte tid att skriva mer men jag lägger in lite bilder här nedan från förfesten och även på allt kött så känsliga läsare varnas för stötande bilder.

       från för festen.

   Dagen efter.

 Gris i påse. Högen längst bort är min. Mums va gott;)

Kram på er/Smithi.

RSS 2.0