Aldur är hemma.

Idag har vi äntligen kunnat ta hem hästarna :-) Det känns så kul att ha han här nu och veta att man kan rida när man vill. Han är sååå fin. Att lasta honom var inte det lättaste. Efter ca 1h gick han på. Väl här hemma har allt gått jätte bra:-). ust nu går han och betar i trädgården så mysigt att kunna öppna dörren eller fönstret och prata lite med han. Nu blir det inget mer bloggande idag men skall försöka hinna med att skriva lite oftare. Har varit lite dåligt med bloggandet senaste tiden men det beror delvis på tidsbrist, spelande på FB men framföralt att åskan slogner i telestationen på midsommardagen så jag har inte haft någon dator på flera dagar. Telen är fortfarande inte fixad:-(. Albin är föresten sjuk igen har både kräkts och springer på toa:-( Kram/Smithi

Miljö tänkande.

Är nog lite dålig på miljötänkande. Men idag har jag i alla fall varit lite miljövänlig på både ett å två sätt. Kom överens med barnen att vi skulle äta korv och potatismos idag men hade ingen bra mjölk hemma. Då ringde jag till M föratt höra om han kunde hämta det åt mig. Inget svar. Så då tog jag cykeln och trampade de 3-4 km till ladugården med mjölkkrukan i Albins barnsadel. (Albin somnade precis så Anton var barnvakt)Det doftade av nyslaget gräs när jag cyklade förbi åkrarna på vägen. Härligt! Tänk jag cyklade viket gjorde att jag inte bidrog med några giftiga utsläpp. Å när jag tänker efter så har jag ju redan varit miljövänlig två gånger redan här. Eftersom jag hämtar mjölken direkt på gården har den ju inte fraktats till mejeriet och affären med lastbil heller. Så miljövänlig x tre har jag varit idag. För efter maten gick jag ut och "liade" gräsmattan. Ingen bensindriven gräsklippare här inte. (pga att gräset är över 50 cm högt på nästan hela tomten) Men håll med om att jag har bidragit till en renare natur idag;-) Nu ska jag snart sova så godnatt på er alla som hittar hit. Kram / Smithi

Avslutning i stallet.

Idag har vi haft ridavslutning i stallet. Vi hade slagit ihop två lektioner. Så idag blev det två timmar i skogen. Jag hade såklart min kära Aldur. Han var så pigg idag. Han hade öronen rakt fram hela tiden tror jag:-) Vi tog en riktig galopp å då gick det undan kan jag säga:-) Vi låg näst sist med en rejäl lucka till klungan som låg först men det tog vi snart in jag och Aldur för plötsligt låg vi i täten;-) När vi kom tillbaka till stallet blev det smörgåstårta och tre sorters kakor. (mår nästan lite illa nu) Det var såååå gott. J fick en avslutnings present från hela gruppen. Hon verkade bli riktigt glad för den. Sedan fick hon även en värmande jacka inför vintern av Litur (med familj). Igår var jag och min underbara vänn Annika på Börjes. Jag handlade stängsel grejer och sadelgjord, stigläder, stigbyglar, regnkläder och en jacka. Jag fyndade även ett par regn boots (tretorn) till Anton för endast 65 kr. Tyvärr upptäckte jag att jag hade fått betala 109 kr st för fjädergrindarna som egentligen kostade 35 kr st :-( Men det får jag ringa om imorgon. Kanske kan de skicka något annat som jag behöver istället. Ett nytt bett kanske för det jag hade köppt var för kort. nu är det dax för mig att hämta ved igen så jag kan ta en duch. Kram/Smithi.

spiderman har däckat på golvet.

MMS

spiderman har däckat på golvet.


då var man mörkhårig.

MMS

då var man mörkhårig.


albin med dracula skjortan.

MMS

albin med dracula skjortan.


orm i djup strö bädden.

MMS

orm i djup strö bädden.


Myspys kväll.

Har precis tinat lite bullar och gjort häx godis till i kväll. Det är ju fredag, myspys kvällen nummer ett! Man har hela helgen framför sig. Idag har jag hämtat ut Aldurs pass. Så nu är jag Hästägare även där. Känns så underbart! Längtar tills han kommer hem så jag kan rida. Igår var körde vi ut till stallet på en blixt visit så pappa fick se min lilla pärla :-) Vi var egentligen påväg till skolgårdsfesten men var lite tidiga så vi körde ut dit först. Han var så fin i pälsen nu han har nog fällt ur riktigt ordentligt nu. Skolgårds festen var trevlig å barnen hade jätte roligt. Anton "turgubben" vann på chokladhjulet. Tyvärr vann han inte 1:a pris men det var riktigt nära en gång men den gick över ett snäpp. Synd! A var första grill- mästare. Dom hade lagt på 40 kg kol och 2 flaskor tändvätska å stod där och kämpade med att få fart på grillen. Det såg riktigt mörkt ut det ville sig inte riktigt. Folk började lägga på sina korvar. Å efter ett bra tag blev de genom grillade å alla åt nöjt. Lagom till alla hade ätit upp var glödbädden såklart perfekt. Som vanligt när man har grillat färdigt;-) Nu ska vi äta bullar och häxgodis. Ha en riktigt trevlig fredag kväll. Kram/Smithi

Ny bakade bullar. Mmmmmm vad gott.

Idag har jag äntligen fått tummen ur och bakat lite bullar. Det är inte något jag gör allt för ofta precis. Jag bakade nog en gång i höstas när jag precis hade fått den nya spisen. Annars har jag nog inte gjort det sedan jag väntade Albin. Att det inte blir så ofta beror nog mest på att det känns så bökigt, Det ska jäsas osv. Men det är ju verkligen inte bökigt .Det är ju bara som det känns innan man har satt igång.

Har varit och kollat lite där jag ska göra hagen till Aldur och Saimir. Det började ösregna när vi var där så vi fick ställa oss under en gran tills det värsta var över. M hade lite brådis så vi får väl kolla lite noggrannare en annan dag och ta med röjsågen och ett par tjocka handskar så man kan ta bort all gammal taggtråd. (Det är inte jätte mycket taggtråd men det räcker )

Imorgon är det skolgårdsfest. Pappa ska följa med. Brukar vara mysigt med lite bollkastning, chokladhjul och grillning.

Nu ringer det så nu hinner jag nog inte skriva mer. 
Kram/Smithi  

Korta dagar.

Nu har jag slutat jobba på skolan så nu har jag  korta dagar på jobbet. Det possitiva är ju de korta arb dagarna och de långa dagarna hemma men det finns ju naturligt vis en baksida.  Det är ju som de flesta säkert redan räknat ut, Pengarna. Kronorna blir ju inte så många i plånboken när man bara jobbar halvtid. Men men jag får försöka hitta något mer men ska nog vänta till efter sommaren. Tror att det kan bli lättare att hitta något då. 
Idag tänkte jag att jag skulle bakat bullar men jag hade inget smör hemma:-( Så om jag hinner får jag ta och köpa det imorgon. (Men är tveksam till att jag hinner med det innan bilen kommer.) 

Idag fick jag veta att det är ok att beta borta på granngården (Den är obebodd) Dom har några små ängar och åkerlappar som behöver underhållas. Så nu ska haär köpas stängsel grejer. 

Har också tecknat en försäkring på Aldur idag. Jag behövde inte hans försäkrings ne från det förra bolaget idag. Räcker om jag lämnar det så snart som möjligt.

Nu sover lillkillen i soffan ser jag;-) Stor killen är och leker med grannarna så nu har jag ju egen tid. Det händer ju inte allt för ofta;-) Kanske skulle se om jag hittar något godis i skåpet som jag kan njuta av. Eller bara sitta här framför datorn utan att ha dåligt samvete;-)
Ska nog spela på facebook en stund och sedan göra något vettigt.  

Kram / Smithi 

 

RSS 2.0